MENI
Izdelki v košarici

✓ Znanstveno dokazano       ✓ Prilagojeno za vaš tip operacije        ✓ 1 kapsula na dan       ✓ Brezplačna poštnina nad 50€

Politika zasebnosti

POLITIKA ZASEBNOSTI

podjetja MINAMed d.o.o.


Zagotavljanje zasebnosti

V podjetju MINAMed d.o.o., Leskoškova cesta 9e, 1000 Ljubljana (upravljalec) cenimo vašo zasebnost, zato stremimo k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Pri nudenju naših storitev spletne trgovine »Fitforme.si« ali pri poslovanju prek telekomunikacijskih sredstev vam zagotavljamo, da vaše podatke obdelujemo skladno z veljavno evropsko zakonodajo (Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, Direktiva 136/2009, Splošna uredba o varstvu podatkov-GDPR) in skladno z nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (vsakokrat veljavni Zakon o varstvu osebnih podatkov, Zakon o elektronskih komunikacijah in Zakon o elektronskem poslovanju na trgu).

Ta Politika zasebnosti definira, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, ter kako jih uveljavljati. MINAMed d.o.o. se zavezuje k varovanju vaše zasebnosti. Če vas prosimo za kakršen koli podatek na podlagi katerega se vas lahko identificira tekom uporabe te spletne strani, vam zagotavljamo, da bodo ti uporabljeni v skladu s to Politiko zasebnosti. Zavezujemo se, da vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, posojali ali kakor koli drugače posredovali tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih. MINAMed d.o.o. lahko občasno spremeni vsebino te Politike zasebnosti. Naprošamo vas, da občasno preverite Politiko zasebnosti, da se prepričate, da se strinjate z vsemi spremembami.

Upravljavec podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov je MINAMed d.o.o., Leskoškova cesta 9e, 1000 Ljubljana, elektronski naslov: [email protected]


Vrste osebnih podatkov, namen obdelave in pravne podlage

Osebni podatek je katera koli informacija, ki vas identificira kot določenega ali določljivega posameznika. Posameznik je določljiv takrat, ko ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za posameznikovo fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto. V nadaljevanju je pri posamezni uporabi spletne strani opredeljeno, katere osebne podatke posameznikov zbira upravljavec.  

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vašo predhodno pisno privolitev.


Obisk spletne strani fitforme.si

Spletna stran deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletne strani. Ti podatki so IP številka, čas obiska, vsebina zahteve (konkretna stran), status dostopa/statusna koda HTTP, vsakokrat prenesena količina podatkov, spletna stran, s katere prihaja zahteva (referrer URL), brskalnik in podobno.

Tako zbrane (osebne) podatke zbiramo s pomočjo piškotkov, pri čemer vas bomo pred namestitvijo bolj invazivnih piškotkov vprašali za vašo privolitev, medtem ko lahko določene druge podatke zbiramo že na podlagi naših zakonitih interesov. Več o politiki nameščanja piškotkov na naši spletni strani si lahko preberete v Politiki o piškotkih.

Pravna podlaga za obdelavo zgoraj navedenih podatkov je naš zakoniti interes, in sicer da se zagotovi varnost omrežja in informacij, tj. omogoči zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki lahko ogrozijo dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, ki so dostopne prek teh omrežij in sistemov.

Rok hrambe je omejen do dosega namena za katerega se zbirajo zgoraj navedeni podatki.

Tako zbrane (osebne) podatke obdelujemo posebej in jih ne povezujemo z drugimi osebnimi podatki uporabnikov naših spletnih strani ter ne izvajamo nobenega profiliranja vašega nakupnega vedenja.


Registracija

Na naši spletni strani lahko opravite registracijo, s katero si ustvarite uporabniški račun in kot registriran uporabnik opravljate nakupe izdelkov na naši spleti strani.  

Za aktivacijo uporabniškega računa MINAMed d.o.o. od vas zbira naslednje osebne podatke, ki jih posredujete na prostovoljen način:

  • ime in priimek,
  • elektronski naslov in geslo,
  • telefonsko številko,
  • naslov.  


Vsi podatki, ki nam jih posredujete se zbirajo za namen registracije na spletni strani (da si ustvarite uporabniški račun) in za morebitno komunikacijo v povezavi z uporabniškim računom. Če prek uporabniškega računa opravljate nakupe, se v zavihku »Moj račun« shranjujejo tudi podatki o vaših naročilih.

Podatki se obdelujejo na podlagi vaše privolitve, in sicer je privolitev podana za določen čas 5 let oziroma za čas, ki ga predvideva relevantna zakonodaja. Po poteku 5 letnega obdobja bo vaš uporabniški račun izbrisan, razen v primeru obnove privolitve. Soglasje oziroma uporabniški račun pa lahko tudi kadarkoli prej brezplačno prekličete, in sicer tako, da nam prek elektronske pošte na e-mail naslov: [email protected] pošljete preklic soglasja za namene registracije.


Nakup izdelka

Če kot registriran ali neregistriran uporabnik naše spletne strani kupite določene izdelke, MINAMed od vas zbira naslednje podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov,
  • elektronski naslov in telefonska številka.

Vsi podatki, ki so zbrani pri nakupu izdelkov, se zbirajo za namen izpolnjevanja naših pogodbenih obveznosti ter uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja, vključno z reševanjem morebitnih reklamacijskih zahtevkov ter za dostavo kupljenega izdelka. Pravno podlago za obdelavo teh podatkov predstavlja naše pogodbeno razmerje z vami. Ker je obdelava teh podatkov nujna za izvedbo nakupa, se obdelava teh podatkov lahko vrši že na podlagi dejstva, da z nami vstopate v pogodbeno razmerje. Če nam teh podatkov ne želite posredovati, vam ne moremo zagotoviti nakupa naših izdelkov.

Na podlagi zakona o elektronskih komunikacijah vam lahko na elektronske naslove pošiljamo obvestila o naših izdelkih in vsebinah, če ob nakupu izdelka ne označite, da takih obvestil ne želite prejemati. Pri tem ne uporabljamo nikakršnega (avtomatskega) profiliranja, temveč vam zgolj pošiljamo osnovno prilagojena sporočila, za katere ocenimo, da bi vas utegnila zanimati na podlagi vaših preteklih interakcij z nami. Te podatke obdelujemo za obdobje 5 let oziroma do preklica. Obdelavi vaših kontaktnih podatkov za namen takega neposrednega oglaševanja lahko kadarkoli ugovarjate, tako da prek elektronske pošte na e-mail naslov: [email protected] pošljete odjavo od prejemanja e-novic.


Prijava na elektronske novice

Ko na kontakt, ki je objavljen na naši spletni strani pošljete določena vprašanja/informacije, vaše osebne podatke obdelujemo izključno za namen priprave odgovora na vaša vprašanja (povpraševanja) in za posredovanje zahtevanih informacij.  

V ta namen zbiramo zgolj tiste vaše osebne podatke, ki nam jih posredujete na prostovoljen način. Vsi podatki, ki so zbrani prek naših spletnih strani ali so nam kako drugače sporočeni (npr. s pomočjo telekomunikacijskih sredstev), se zbirajo z namenom zagotavljanja storitev naše spletne trgovine ter za namen naše interne administracije in vodenja našega poslovanja.

Obdobje hrambe podatkov

Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni. Po preteku obdobja hrambe bomo vaše osebne podatke učinkovito in trajno izbrisali ali anonimizirali, tako da vaša identifikacija ne bo več mogoča.

Tiste podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakona, hranimo za obdobje, ki ga predpisuje zakon. Podatke, ki jih obdelujemo zaradi izvedbe pogodbenega odnosa z vami, hranimo za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še ves čas, ko traja zakonski zastaralni rok za zahtevke iz tako sklenjene pogodbe, razen v primeru spora v zvezi s pogodbenim razmerjem.  

Pogodbena dokumentacija (računi, dobropisi, potrjene ponudbe in naročila…) se hrani do 11 let. Če za določene podatke, ki se obdelujejo za realizacijo kupoprodajnih pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), znaša rok hrambe do 10 let. V tem času je obdelava podatkov omejena.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, npr. v primeru pošiljanja elektronskih novic, hranimo do 5 let oziroma do preklica te privolitve z vaše strani (kar nastopi prej). Zavezujemo se, da bomo obstoj namena obdelave osebnih podatkov preverjali na redne časovne intervale. Podatke bomo pred potekom 5 letnega obdobja oziroma pred preklicem izbrisali le, če je že dosežen namen obdelave osebnih podatkov (npr. če bi prenehali pošiljati oglasna elektronska sporočila) ali če tako določa zakon.  


Uporabniki podatkov

MINAMed d.o.o. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani fitforme.si in se zavezujemo, da bomo pridobljene osebne podatke skrbno varovali in jih ne bomo posredovani tretjim nepooblaščenim osebam brez vaše privolitve, razen v primeru, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da bi obstajal sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika te spletne strani.

Seznanjamo vas, da lahko posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupamo našim poslovnim partnerjem (pogodbenim obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v našem imenu in v mejah našega pooblastila (v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu) ter skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej Politiki zasebnosti. Posredovane podatke omenjeni partnerji skrbno varujejo in ne hranijo na zalogo, ter jih ne uporabljajo za lastne namene.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebnih podatki lahko razkrivajo:

  • ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev in logistično/dostavni službi za namen izvršitve vašega naročila (podatki o dostavi (ime in priimek, naslov za dostavo, telefonska številka ter elektronski naslov) se posredujejo dostavni službi npr. Pošti Slovenija);
  • distributerjem, dobaviteljem blaga in pooblaščenim serviserjem;
  • računovodskemu servisu, odvetniškim pisarnam in drugim ponudnikom pravnega in poslovnega svetovanja;
  • ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
  • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;
  • administratorju in skrbniku spletne strani;
  • ponudnikom storitev računalništva v oblaku in ponudnikom pošiljanja e-poštnih sporočil;
  • ponudnikom sistemov za upravljanje odnosov s strankami.


Zavezujemo se, da niti mi niti drugi uporabniki, vaših osebnih podatkov ne bodo posredovali ali prenesli v tretjo državo izven Evropske unije in/ali Evropskega gospodarskega prostora ali v mednarodno organizacijo brez ustrezne stopnje zaščite.


Varovanje osebnih podatkov

Zavezani smo k zagotavljanju varnosti vaših osebnih podatkov. Z namenom, da se prepreči neavtoriziran dostop ali razkritje, smo sprejeli ustrezne fizične, elektronske in upravljavske procedure za varno shranjevanje in varovanje podatkov, ki jih zbiramo prek spleta.

Spletna stran fitforme.si za prenos podatkov uporablja SSL varnostni sistem (Secure Socket Layer) in 128-bitno šifriranje (kodiranje). Omenjena tehnologija zagotavlja najučinkovitejšo zaščito, ki jo uporabljajo tudi najuspešnejše banke, da bi zaščitile vse spletne bančne podatke. Uporabo šifriranega prenosa podatkov na spletni strani boste prepoznali po simbolu zaklenjene ključavnice, ki se običajno nahaja na dnu vrstice stanja vašega brskalnika.  

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter z ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Vedno imate pravico do brezplačnih informacij, kjer lahko preverite pravilnost vaših shranjenih podatkov. Če želite, se lahko obrnete na elektronski naslov: [email protected] Po posredovanju informacij bodo vsi popravki, zaprtja ali izbrisi – če so v skladu z zakonom – izvedeni.


Svoboda izbire

Informacije, ki nam jih posredujete, nadzorujete vi. Če se odločite, da nam določenih podatkov ne boste posredovali, potem do nekaterih mest oziroma funkcij na naših spletnih straneh ne boste mogli dostopati, prav tako vam v takih primerih ne bomo mogli odgovoriti na vaše povpraševanje ali z vami skleniti pogodbenega razmerja ter vam posledično prodati in dostaviti želenih izdelkov.

Če obvestil o novicah po elektronski pošti ne želite več prejemati, se lahko od prejemanja novic brezplačno odjavite, tako da, da nam prek elektronske pošte na e-mail naslov: [email protected] pošljete odjavo od prejemanja e-novic. Če se spremenijo vaši osebni podatki (poštna številka, elektronski naslov, naslov, telefonska številka idr.), vas prosimo, da nas o spremembah obvestite na elektronski naslov: [email protected]


Privolitev otrok

Otroci do 15 let nam lahko posredujejo osebne podatke prek naših spletnih strani (ali drugače) samo z dovoljenjem (privolitev ali odobritev) nosilca starševske odgovornosti za otroka (enega od staršev ali skrbnikov).  

Zavezujemo se, da ne bomo nikoli zavestno zbirali osebnih podatkov od oseb, za katere bi bili seznanjeni, da so mlajše od 15 let. Teh podatkov ne bomo uporabili ali razkrili tretji nepooblaščeni osebi brez dovoljenja nosilca starševske odgovornosti za otroka. Navedeno pa ne vpliva na pravila slovenskega pogodbenega prava v zvezi s pravili o veljavnosti, oblikovanju ali učinku pogodbe v zvezi z otrokom.

Upravljavec si bo ob upoštevanju razpoložljive tehnologije v takih primerih razumno prizadeval za preveritev, ali je nosilec starševske odgovornosti za otroka dal ali odobril privolitev.


Vaše pravice

MINAMed d.o.o. vas obvešča, da imate kot posameznik naslednje pravice:

  • Pravica do preklica privolitve

Če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (v enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za posameznika nima nobenih negativnih posledic ali sankcij. Vendar pa je možno, da upravljavec posamezniku po preklicu privolitve za obdelavo osebnih podatkov morda ne bo več mogel nuditi posamezne ali več svojih storitev, če gre za storitve, ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče nuditi.

  • Pravica dostopa do osebnih podatkov

Kot posameznik imate pravico od upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določene informacije (o namenih obdelave, o vrstah osebnih podatkov, o uporabnikih, o obdobjih hrambe oz. merilih za določitev obdobij, o obstoju pravice do popravka ali izbrisa podatkov, pravice do omejitev in ugovora obdelavi in pravice do pritožbe pri nadzornem organu, o viru podatkov, če podatki niso bili zbrani pri vas, o obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, razlogih zanj ter pomenu in posledicah take obdelave za vas, ter druge informacije v skladu s členom 15 GDPR).

  • Pravica do popravka osebnih podatkov

Kot posameznik imate pravico doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot posameznik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

  • Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«)

Kot posameznik imate pravico doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami. Upravljavec pa mora podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, kadar obstaja eden od naslednjih razlogov:

(a) podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani oz. drugače obdelani,
(b) če prekličete privolitev, za obdelavo pa ne obstaja druga pravna podlaga,
(c) če ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi,
(d) podatki so bili obdelani nezakonito,
(e) podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravnih obveznosti v skladu s pravom EU ali pravom države članice, ki velja za ponudnika.

  • Pravica do omejitve obdelave

Kot posameznik imate pravico doseči, da upravljavec omeji obdelavo, kadar obstaja eden od sledečih primerov:

(a) če oporekate točnosti podatkov za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost podatkov,
(b) če je obdelava nezakonita, vi pa namesto izbrisa zahtevate omejitev obdelave,
(c) če upravljavec podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, vendar pa jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje in obrambo pravnih zahtevkov,
(d) če ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad vašimi razlogi.

  • Pravica do prenosljivosti podatkov

Kot posameznik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in imate pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas upravljavec, pri tem oviral, in sicer kadar:

(a) obdelava temelji na privolitvi ali na pogodbi in
(b) se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.


Kot posameznik imate pri uresničevanju navedene pravice do prenosljivosti, pravico, da se osebni podatki neposredno prenesejo od enega upravljavca k drugemu, kadar je to tehnično izvedljivo.


  • Pravica do ugovora obdelavi:
Če obdelava podatkov temelji na naših zakonitih interesih, imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov. V takem primeru bomo nadaljevali z obdelavo vaših osebnih podatkov le v primeru, če bomo dokazali nujne legitimne razloge za obdelavo, ki bodo prevladali nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

  • Pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Če sumite, da pri obdelavi vaših podatkov prihaja do kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, na naslovu Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, Slovenija, telefonska številka: 00 386 (0)1 230 97 30, elektronski naslov: [email protected]

Posameznik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi v pisni obliki na podjetje MINAMed d.o.o., Leskoškova cesta 9e, 1000 Ljubljana.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko upravljavec od posameznika zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da posameznika ne more zanesljivo identificirati.

Upravljavec mora na zahtevo posameznika, s katero ta uveljavlja svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.


Objava sprememb

Vsaka sprememba naše Politike zasebnosti bo objavljena na tem spletnem mestu. Z uporabo spletnih strani posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te Politike zasebnosti.

Posodobljeno: 1. 10. 2020