Spodnji recept za cvetačno juho lahko uporabljate po bariatrični operaciji, od pire faze dalje. Priprava je izredno hitra in enostavna, juha pa hranjiva in zdrava.

Pa dober tek!




SESTAVINE:

- 1,5 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 čajni žlički česna, sesekljanega
- 1 sesekljana čebula
- 1 glava cvetače, narezana na cvetove
- 2 skodelici zelenjavne juhe
- 1 skodelica nesladkanega kokosovega mleka
- sol in poper po okusu
- 4 žlice kvasnih kosmičev
- 4 merice nearomatiziranih beljakovin v prahu ( naravnih, brez okusa )
- 2 žlici čebule, sesekljane

NAVODILA:


V ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte čebulo in jo pražite 3 minute, nato dodajte česen in ga dušite še dve minuti.
Dodajte juho in cvetačo ter vse skupaj zavrite. Ko zavre, zmanjšamo temperaturo in kuhamo približno 15 minut ali dokler cvetača ni mehka.
Juho zmešajte v mešalniku ali uporabite palični mešalnik. Nato vmešajte kvasne kosmiče ter sol in poper.
Na koncu, ko se juha malo ohladi, dodajte beljakovine v prahu ( brez okusa ).